ERASMUS+ program zárása

Let’s Create More Healthy Europe Hozzunk létre Egészségesebb Európát

Az utolsó előtti iskolai tanítási napon pályázati záró programot szerveztünk, melyre meghívtuk a programban részt vevő szülőket, gyerekeket, kollégákat, az iskolavezetést, a Gyulai Tankerületi Központ képviselőjét és a tantestület valamennyi tagját.

A programot Tagai Andrea intézményvezető asszony nyitotta meg, majd én, mint koordinátor egy prezentációt, beszámolót mutattam be az elmúlt év elvégzett feladatairól, programjairól, külföldi és magyar partnertalálkozókról. Ezután Kovács Ferenc 6.c osztályos tanuló filmjét tekinthettük meg a látogatásokról összegyűjtött eseményekről, melynek nagy sikere volt.

Ezt követően Kovács Ferenc tanügyi referens a tankerület képviseletében tartott egy rövid beszédet, majd szülőként is beszámolt tapasztalatiról. Őt követően az utazó gyerekek, szülők és kollégák is elmondták a program megvalósítása során szerzett tapasztalataikat, véleményüket.  A közös emlékek felidézése nagyon jó hangulatot teremtett a részt vevők körében, melyet egy kötetlen beszélgetéssel folytattunk egy kis vendéglátással egybekötve. Közben megtekinthettük a gyerekek két év során összegyűjtött munkáiból készült kiállítást.

Az elhangzott visszajelzések és a saját tapasztalataim alapján megállapíthatom, hogy a pályázat nagyon sikeres volt, mind a feladatok végrehajtása, mind a magyarországi látogatás és a külföldi találkozók terén. A kitűzött célok megvalósultak, a gyerekek, szülők, tanárok szívesen vettek részt a programokon. A külföldre utazó gyerekeknek és kollégáknak pedig egy különleges, életre szóló élményben lehetett részük. A tanulói, szülői és az iskolavezetés részéről érkezett vélemények arra ösztönöznek, hogy a jövőben újabb pályázatot nyújtsak be. Tapasztalataimat szívesen megosztom kollegáimmal, ösztönözve őket is arra, hogy éljenek e pályázati lehetőséggel.

Koczó Zsuzsanna       program koordinátor

Szerző: lezo