Legyen, mondjuk szkander!

Hétvégén két szomszéd városunkban is sikeres város napokat tartottak. Nagyszerű programok, kiváló fellépők, sok ezer ember, akik jól szórakoztak a hétvége három napján. Edda, Kowalszky, Kárpátia, R-GO és még sokan mások. Az időjárás is kegyes volt. Elismerésünk mindkét város vezetésének, szervezőinek!

És mégis…. Sokan nem értették, –köztük én sem – hogy miért nem vehetünk részt mindegyik városnap rendezvényein, választani kellett a kettő programjai között. Oka az, hogy évek óta mindkét település ragaszkodik július első hétvégéjéhez és semelyik nem enged belőle! Természetesen szívük joga, hogy mikor tartják városuk lakóinak a programokat, nem vitatja el tőlük ezt senki! De mégis… nagyon sokan részt vettek volna minden programon, hiszen a térségben élőkhöz ilyen közel nagyon ritkán jutnak el ilyen hangversenyek, és kevesen tehetik meg, hogy messzebbre utazzanak el ilyen élményért! De a szomszéd településre igen! És sokan meg is tették! Még többen lettek volna, ha két egymást követő hétvégén tartják ezeket a programokat! Az a néhány tízezer ember, aki itt él pedig örömmel vette volna, ha több hétvégén is talál szórakoztató programot a környéken.

Mi a megoldás? Talán a szkander. Vagy a sorsolás. Vagy az, hogy cseréljék évente a sorrendet. De leginkább az, hogy beszéljék meg egymással és oldják meg valahogy, hiszen sok ember várja ezt tőlük a saját városukból is, nem csak mi!

Szerkesztőség

Szerző: lezo