Folytatva írásomat most az ebédben szeretnék segíteni a kedves Olvasónak, hogyan készíthetünk gyorsan és egyszerűen otthon, laktató, finom és a vonalainkkal is törődő finom ebédet.
Az előzőekben már olvashattál a reggeli és a tízórai fontosságáról és arról is, miért is kellene ötször étkezni egy nap. Az ebéd lenne optimális esetben a harmadik étkezés a nap folyamán. Érdekes, hogy kevés az az ember, aki az ebédet kihagyja, hajlamosabbak vagyunk inkább a reggelit és a tízórait hanyagolni, ennek eredményeként pedig ebédre és vacsorára fogunk tömérdek mennyiségű kaját tömni magunkba. Ezen egyáltalán nem kell csodálkozni, hiszen a szervezet egy nagyon kompakt működésű gépezet, mindig eléri, amire szüksége van. Az ebédre és a vacsorára történő zabálás eredménye lesz, hogy lassul az anyagcserénk és raktározó üzemmódba lép a szervezet. Nem beszélve a rossz érzésről, amit az után következik, miután nagyon tele pakoltuk a hasunkat zsíros és nehéz ételekkel. Kinek van kedve utána dolgozni?! Vagy bármit is csinálni a sziesztán kívül…
Azért hogy ezt elkerüld, válogass az ötletek közül, vagy próbáld ki mindet és élvezd a kellemes jóllakottság érzését 🙂
*egy személyre szóló receptek
Bolognai fitten-finoman
Hozzávalók:
– fél fej vöröshagyma (kb. 50g)
– egy kisebb gerezd fokhagyma
– 80 g pulyka darált hús
– 2-2,5 dl sűrített paradicsom lé (hozzáadott cukrot nem tartalmazó)
– oregano és bazsalikom ízlés szerint
– só, bors egy csipet
– 80 g teljes kiőrlésű tészta
– 30 g zsír szegény sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva pirítsd meg, tedd hozzá a fokhagymát, majd a húst, fűszerezd, és amikor már majdnem kész, öntsd hozzá a paradicsomot. Eközben a tésztát tedd fel főni, és mire a hús elkészül, a tészta is megpuhul. Jó étvágyat!
Tilápia – a halak kedvelőinek
Hozzávalók:
– 150 g fagyasztott tilápia
– 100 g édes burgonya
– 80 g kaliforniai paprika
– 5 db koktél paradicsom
– egy marék vegyes saláta
– uborka
– 3-4 ek. zsír szegény joghurt
Elkészítés: A halacskát süsd meg egy kevés olíva olajon, ez kb 5-10 perc! Én egy citromos zöldfűszer keveréket használtam, de bármilyen más fűszer keverék is jöhet!
Az édesburgonyát vágd fel vékony csíkokra és szintén kevés olíva olajon süsd meg. A többi hozzávalót vágd össze és már találhatsz is!
Jó étvágyat!
Pizza szelet színesen
Hozzávalók:
– 30 dkg tészta ( 15 dkg teljes kiőrlésű zabliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű kukoricaliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt)
– 1 élesztő
– fél dl olívaolaj
– kevés só, bors
– 1,5 dl víz
– 1 dl zsírszegény tej
– 2-3 ek. zsírszegény tejföl
– 4-5 ek. sűrített paradicsom
– oregano ízlés szerint
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, öntsd egy 26×36-os tepsibe, tegyél rá zsírszegény tejfölt, sűrített paradicsomot és sok sok friss zöldséget. Tedd a sütőbe és tűpróbáig süsd! Egészségedre 🙂
Elérhetőségem:
Facebook: facebook.com/pinkapplefitness/
E-mail: pink.apple.fitness@gmail.com