Pákászfutam

2017 szeptember 23-án immáron 4. alkalommal kerül megrendezésre a PÁKÁSZ FUTAM Szeghalmon.

Ahogyan a korábbi években az idén is igyekszünk minden korosztálynak lehetőséget adni a mozgásra és az aktív kikapcsolódásra.

Lehetőség lesz gyermeked kezét megfogva 500 métert futni a családi futáson, aztán szurkolni a gyermekednek – mert neki tuti nem lesz elég az 500 méter – az 1000 méteres távon.  kisebb- nagyobb távokat (5 km, negyedmaraton és félmaraton) futni.

Ha nem rajongsz a futásért, akkor lehetőséged van egy 18 és egy 38 km-es kerékpáros táv megtételére is. A hosszútáv, garantáltan természetközeli útvonalon.

Kerékpározás közben megismerheted a Körös Sárrét kastélyait és templomait, megismerkedhetsz ennek a régiónak a kultúrájával is. Ezt a programot a Körös-Sárréti Tourinform Irodának köszönhetően tudtuk beépíteni az eseményünkbe.

Ha messzebbről jössz, még a kerékpárszállítással sem kell bajlódnod, mert lehetős lesz annak helyszíni bérlésére.

Ha pedig magányos, csendes (magadban és a gondolataidban elmélyedő) kikapcsolódásra vágysz arra a 15-25 és 35 km-es gyalogtúrát ajánljuk neked.

Részletes programjaink:

Gyalogtúra         08:00 –  (15,25,35 km)

Kastély és Templomtúra kerékpárral      08:00 –

Kerékpáros túra (18, 38 km)                       11:00 –14:30   (5-7 fős csoportokban indítva). A szintidő 4 óra, tehát a lassúbb tempóban szeretnél haladni akkor minél előbb indulj el, ne várd meg a záró időpontot.  (6 órakor már kezd majd szürkülni)

Együtt fut a család táv   (500 m)                13:20

Gyermektáv (1000 m)                                   13.30

Közös bemelegítés                                         13:45

Városi táv (5,3 km) 1 kör a város utcáin                                Egyéni

Negyedmaraton (10,6 km) 2 kör                                              Egyéni vagy 2 fős csapatverseny

Félmaraton (21,2 km) 4 kör                        14:00                     Egyéni, 2-3-4 fős csapatverseny

Eredményhírdetés                                         17:00

Továbbá minden évben nagy szeretettel várjuk a munkahelyi közösségek jelentkezését. Olyan szívesen oda adnánk nekik a „Legsportosabb munkahely címet”

Szívügyeink a Tűzoltók – ez azt hiszem egyértelmű – ezért néhány bevállalós tűzoltó kérésének eleget téve nyitottunk számukra  egy egyenruhás kategóriát. Ha már teljes védőruhába szeretnék teljesíteni valamelyik távunkat akkor hát legyen, mi a lehetőséget biztosítjuk számukra. Ha most megfelelő számú ilyen versenyzőt sikerül a rajthoz állítanunk, akkor esélyünk van rá, hogy jövőre az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság az éves pontszerző versenyei közzé soroljon bennünket is.

Minden évben igyekszünk valami újjal előrukkolni, az idén ez az valamint a templom és kastélytúra.

Az immáron egész naposra kibővülő rendezvényünk idén is jótékonysági célokat szolgál, mint ahogyan minden évben. Ehhez azonban azt szeretnénk ha segítenétek nekünk, olyan alapítványt vagy egyesületet találni akiknek nagy-nagy szükségük van egy „kis” támogatásra. Írjátok meg nekünk …. találjunk együtt egy közös célt.

Az előző évek támogatottjai:     

2014  Szivós Tomika gyógykezelésére gyűjtöttünk

2015  Szeghalmi Mentőalapítvány számára utaltunk át 250.000 Ft-ot

2016  A Viharsarki koraszülött mentőautó beszerzéséhez járultunk hozzá 250.000 Ft-al és a helyi utókezelő kórház számára vásároltunk 50.000 Ft értékben törölközőket és lepedőket.

2017? Segítsetek nekünk.

Nevezési díjak minden távon és minden sportágban.  Előnevezve és szeptember 20-ig fizetve 3000 Ft, Helyszínen nevezve és fizetve 4000 Ft. Tehát megérni előnevezni, melyet a www.pakaszfutam.com oldalon a Rendezvények/Nevezés fül alatt lehet megtenni.

Ha valaki több sportágban szeretne nevezni, akkor a 2. sportágban a nevezési díjra 50 % kedvezmény érvényesíthető.

A nevezési díj tartalmazza: Rajtcsomag, chipes időmérést (5-10-21 km-es futótávon), frissítés, biztosított útvonalat, Orvosi szolgálat, öltözési lehetőség és őrzött ruhatár, egyedileg emblémázott érem és az elmaradhatatlan kolbász menü.

Itt szeretném megköszönni az eddigi és az idei rendezvény támogatóinak a szíves és segítő közreműködését. Nélkülük most sem jöhetne létre.

Várunk mindenkit szeretettel:

Szerző: lezo