„Az óvodában perec volt a jelem..”

Interjú Győri Mátyással a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázójával

 

Eddigi 422 mérkőzésén 2211 gólt szerzett.

Közel 50- szeres junior és ifjúsági válogatott.

Hatszoros felnőtt válogatott.

2014-ben a junior EB-n a legjobb bal átlövőnek választották.

2017-ben az ifjúsági világbajnokságon a legjobb irányítónak választották meg.

Tavaly a Balatonfüred játékosaként 158 gólt lőtt, ezzel ő lett az NBI gólkirálya.

És még csak  20 éves…..

 

Az idei szezont a Telekom Veszprém játékosaként kezdi meg, hazai pályán éppen a múlt hétvégén  mutatkozott be Veszprémben egy négyes tornán.

Az egész ország a 2017.június 18-i Hollandia elleni mérkőzésen figyelt fel rá,ahol 10 gólt szerzett. A kommentátorok nem fukarkodtak a jelzőkkel –jogosan -, dicsérő szavakkal : micsoda tehetség, érett játékot mutat ilyen fiatalon, a jövő nagy reménysége, a közönség kedvence lehet stb.

 

És igen! A közönség és a média kedvence, hiszen a hétvégi veszprémi négyes torna előtt a DIGI Sport Reggeli Start műsora is őt interjúvolta meg! A tornán pedig a közönség úgy skandálta a nevét, mintha több éve a Veszprém játékosa lenn!

 

 Mi is arra kértük, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre, mégis csak mi vagyunk a legbüszkébbek rá, mi Szeghalmiak, hiszen gyermekkorának egy részét itt töltötte velünk!

    Melyik óvodába jártál, ki volt az óvó nénid?

 –   A Petőfi utcai oviba jártam, az óvó nénim nevére nem emlékszem, de arra igen, hogy perec volt a jelem.

  Iskolai emlék?

–  Utolsó osztályfőnököm Badeebné Ildikó néni volt. 12 évesen pedig elkerültem Békésre.

  Láttad még apukádat játszani aktív korában?

– Igen, egyszer Köröstarcsán, úgy 15 évvel ezelőtt. Ezután kezdtem el szivacs kézilabdázni Kovács István irányítása alatt. Azután az első igazi edzőmérkőzésemet talán Gyula utánpótlás csapata ellen játszottam, ha jól emlékszem.

   Mikor érezted úgy, hogy komollyá fordult a dolog közted és a kézilabda között?

 –  Akkor éreztem először, hogy komolyodik a dolog, amikor Balatonfüredre igazoltam.

  Válogatottság?

   – Megtiszteltetés volt magamra húzni a mezt, viszont próbáltam ugyanúgy felfogni, mint bármely más meccset, de így is nagyon izgultam még az elején.

   Nyár eleje óta a Telekom Veszprém játékosa vagy. Hogyan fogadtak a „nagyok”?

   -Mindenki közvetlen és barátságos, tetszik, hogy mindenki profi. Volt olyan, amikor szabadnapunkon Iliccel futottam össze a konditeremben, ezután Ő kérte ,hogy ezentúl menjünk együtt erősíteni. Kicsit furcsán nézhet ki, hogy, egy 20 és egy 35 éves játékos együtt tölti szabadidejének egy részét, de pont ez az, ami pozitív számomra! 35 évesen olyan motiváltan és alázattal edz, mint én!

  Új edzőtöknek, Ljubomir Vranjesnek mi az elvárása veled szemben?

   -Az ő kérésére éppen a múlt héten ültünk le beszélgetni. Azt mondta, hogy csak annyit vár tőlem, amennyit tudok. ” Láttalak játszani Matyi, tudom mi mindenre vagy képes, nem kell extrát csinálnod, csak azt, amit tudsz!”    ( a bizalom jele az is,hogy nem igazoltak senkit Palmarson helyett, így Lékai Mátéval ketten vannak irányító poszton – szerk.)

  Elvárások magaddal szemben?

  – Azt várom magamtól, hogyha a pályán vagyok, akkor tudjak hozzátenni a játékhoz, tudjam segíteni csapatom eredményességét!

  Mikor említettem néhány diákomnak, hogy interjút szeretnék készíteni veled, akkor azt mondták, hogy ők is szeretnének kérdezni tőled! Ha ezeket a kérdéseket összegyűjtjük, a későbbiekben átadhatjuk-e neked megválaszolásra?

-Nagyon szívesen válaszolok azokra a kérdésekre is!

 Köszönjük, hogy időt szántál ránk ,és sok sikert kívánunk az előtted álló szezonhoz a SzeghalomHír.hu valamennyi olvasója nevében!

Kedves olvasóink! Ha kérdezni szeretnének Győri Mátyástól, küldjék el kérdéseiket az info@szeghalomhir.hu címre és mi továbbítani fogjuk!

                                                                                    Szerkesztőség

Szerző: lezo