Támogatott munkaerőpiaci képzések a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán

 

Szeghalmi Járási Hivatala

 

Támogatott munkaerőpiaci képzések a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán

 

A GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Rendszer és a GINOP 5.1.1-15 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű programok keretében az idei évben is lehetőség van regisztrált álláskeresők számára, támogatott képzések elvégzésére. A programok célja, hogy az álláskeresők nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.

 2018 áprilisában szeghalmi képzési helyszínen kerül lebonyolításra a Tisztítás-technológia szakmunkás képzés, valamint Targoncavezetői képzés Vésztőn.

 A szeghalmi járásban élőknek lehetősége van további képzésekre is jelentkezni, amelyek békéscsabai helyszíneken indulnak.

 A szakképesítéssel rendelkezők jelentkezhetnek nyelvi képzésekre. Angol nyelvből alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsga felkészítő képzések, német nyelvből alap- és középszintű nyelvi képzések indulnak. 

 Támogatott formában gépjárművezetői képesítések, „C+E+Tehergépkocsi” vezetői alapképesítés és „D” kategória+autóbuszvezetői alapképesítés megszerzésére nyílik lehetőség a járási hivatal segítségével.

  1. március és április folyamán a következő képzésekre jelentkezhetnek az álláskeresők:

– Asztalos

– Elektronikai műszerész

– Épület- és szerkezetlakatos

– Fegyveres biztonsági őr

– Gyermek- és ifjúsági felügyelő

– Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

– Nyomdaipari technikus

– Pék

– Pénzügyi- számviteli ügyintéző

– Raktáros

– Személy- és vagyonőr

– Vállalkozási és bérügyintéző

– Villanyszerelő

Az álláskeresők a képzés idejére jogosultak keresetpótló juttatásra, a lakóhely és a képzés helyszíne között az utazási költséget is megtérítjük, valamint a teljes képzési díj és az első vizsga költsége sem az ügyfelet terheli.

A programok célja a 25 év alatti fiatalok, valamint a 25-64 év közötti álláskeresők, különös tekintettel az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők segítése. A képzés elvégzését követően az ügyfeleknek lehetősége nyílik támogatott foglalkoztatásra, lakhatási és vállalkozóvá válási támogatásra.

A képzésekkel kapcsolatban érdeklődni a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán lehet. 5520 Szeghalom Bocskai utca 8. Telefon: 66/371-363

                                                                                           Détárné Molnár Andrea sk.

                                                                                                      hivatalvezető

 

5520 Szeghalom, Nagy Miklós utca 4., Pf.: 61. Telefon: (+36 66) 470-041
E-mail: szeghalom.jaras@bekes.gov.hu Honlap: www.bekeskh.hu

Szerző: lezo