Semmelweis nap

Szeghalom Város Önkormányzata minden évben Semmelweis nap alkalmából díjat adományoz az egészség terén városunk egészségügyéért végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként.

2018-ban ezt az elismerést Erdősné Fodor Erzsébetet vehette át. Erzsébet, 2005 óta dolgozik a háziorvosi rendelőbben asszisztensként. Az Erkel Ferenc Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett. Ezután a Pándy Kálmán Kórház szülészeti osztályán kezdett dolgozni, munka mellett elvégezte a szülésznő képzőt. 2 évig dolgozott a kórházban, majd hazajött Szeghalomra a szülőotthonba, ahol 15 évet dolgozott, egészen az otthon megszűnéséig. Ezt követően a gyermekfogászaton 2 évet majd a védőnői szolgálatnál 5 évet dolgozott. Berettyóújfaluban ápolói végzettséget szerzett.
2018-ban Szeghalom Város Önkormányzata és Dr. Ibos István, a Békés Megyei Központi Kórház Szeghalmi Utókezelő Kórházának főorvosa elismerésben részesítette Nagyné Tóth Ida szakápolót, aki 40 év munkaviszony után nyugdíjas éveit kezdte meg ebben az évben. Ida 1978-ban érettségizett le. Ezt követően augusztustól a szeghalmi Utókezelő Kórházban kezdett el dolgozni. 1993-ban felnőtt szakápolói képesítést szerzett. Munkájával vezetői meg voltak elégedve, főnővér helyettesi megbízását két évtizeden keresztül látta el. 1989-en egészségügyi miniszteri dicséretben részesült.
A betegekkel figyelmes és együtt érző volt munkája során, amit hivatásának érzett. 40 éven keresztül dolgozott önmaga és környezette örömére, ami mellett családját is ugyan olyan figyelemmel és szeretettel látta el.
Az ünnepség színvonalas közreműködője a békéscsabai Jókai Színház két színművésze Liszi Melinda és Gulyás Attila voltak. Neki ezúton is köszönjük, hogy emelték a rendezvényünk fényét.
Az ünnepség pohárköszöntővel és állófogadással zárult.

Forrás: Szeghalom Város Önkormányzata

Szerző: lezo