Szeghalmi esélyes A Dal 2019, 30 legjobbja között

 

Exkluzív riport az Acoustic Planet zenekar basszusgitárosával.

A Dal 2019 című műsor harminc legjobbja közé válogatták be az Acoustic Planet Békés megyei zenekart. Hír portálunk, a szeghalmi gyökerekkel rendelkező Balázs Zsoltot (basszusgitár) kérdezte meg e fantasztikus eredmény kapcsán.

SzeghalomHír.hu: Zsolt, úgy tudom, Te már régóta gitározol. Mikor és hogyan alakult az Acoustic Planet zenekar?

Balázs Zsolt: 2015- ben alakult meg a zenekar három fővel, akusztikus trióként indultunk Zsombok Réka énekelt, jómagam basszus gitároztam és a Kölcsey Szabi gitározott. Utána csatlakozott hozzánk a Fábián Tomi kongán és a Nagy István dobon és van még egy kiegészítő szakemberünk, Binder Norbi aki zongorán szokott közreműködni, ezt hallhatta a is a szeghalmi közönség a Boszorkányfesztiválon tavaly nyáron.

SzeghalomHír.hu: Miben mutatkoztak meg a kezdeti sikerek?

Balázs Zsolt: Kezdetben akusztikus hangszerelésre könnyűzenei átiratokat készítettünk, ezekkel koncerteztünk. Elég jól fogadta a közönség. 2017- ben beneveztünk az Egri Utcazenész Fesztiválra, amit megnyertünk, elhoztuk a szakmai és a különdíjat egyaránt. Ugyanebben az évben beneveztünk a Veszprémi Utcazenész Fesztiválra, ahonnan elhoztuk a közönségdíjat és egy szakmai különdíjat. Ezek után döntöttük úgy, hogy megpróbálunk saját dalokat írni és kipróbáljuk magunkat ezen a területen is.

SzeghalomHír.hu: Hogy talált rátok ez a lehetőség, hogy A Dal 2019 válogatójába kerüljetek?

Balázs Zsolt: Minden évben megrendezésre kerül az Eurovíziós Dalverseny, a pályázatban vannak könnyűzenei pályázási feltételek, új dallal kell pályázni ami szeptemberig nem hangzott el sehol. Úgy döntöttünk, hogy mi is írunk egy dalt, amivel benevezünk. Kölcsey Szabi megírta a Nyári zápor c. dalunkat. Beküldtük, pályáztunk és december elején kaptuk a kiértesítést, hogy 418 pályamű közül a mienket is beválogatták a legjobb 30- ba aminek nagyon örültünk és nagyon megtisztelő.

SzeghalomHír.hu: Melyik számmal és mikor lesztek láthatóak A Dal 2019- ben?

Balázs Zsolt: Most 26-án leszünk a Duna TV-n 19:30- tól lesz az élő műsor ott lehet minket nézni, hallgatni. Fontos információ, hogy a négytagú zsűrin fölül van még egy szavazat, egy közönségszavazat amit applikáción vagy SMS-en tudnak leadni a nézők. Ezúton is buzdítom a szeghalmiakat és mindenkit, akinek teszik amit csinálunk, hogy nézzék a műsort és adják le bátran szavazataikat, mert ezzel segítik a mi előre jutásunkat. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy elkészítettétek velem ezt a riportot.

SzeghalomHír.hu: Gratulálunk, nektek szurkolunk majd a dalverseny alatt.

Balázs Zsolt: FONTOS: Szavazni csak akkor tudnak, amikor megy a dal. Az a három perc, amíg mi zenélünk, addig tudják leadni a szavazatokat és ebből lesz egy átlagolt közönségszavazat, aminek az eredményét hozzáadják a zsűri négy szavazatához. Így áll össze a kép.

A Nyári zápor c. dalt megtekinthetik a következő linken:

Szerző: lezo