„Nem kell…”De Igen!!!

Amit Miskolcnak az Edda, amit Debrecennek a Tankcsapda, azt jelentheti, reméljük hamarosan Szeghalomnak a Mudfield!

Néhány hete, mióta elkészült a zenekar „Nem kell” című számának akusztikus változata, nagyon sok hírportál, helyi televízió foglalkozik a zenekarral! Volt aki egyenesen az új Tankcsapdának nevezte őket!

Ők öten, Szabó Dezső Péter basszusgitár, Balázs Loránd dob, Kovácsovics Máté ének, Szegedi Martin szólógitár, Feke István szólógitár elindultak azon az úton, ami igazzá teheti a bevezetőben leírtakat.

Telefonon tudtam beszélni Feke Istvánnal néhány kérdésről.

  • Mikor alakult a zenekar?

2012-ben kezdtünk zenélni, akkor még nem ezen a néven. 2016-ban alakult meg a Mudfield, az ’I will be’ EP megjelenésekor. Ez utal arra honnan is jöttünk.

  • Milyen zenei stílust tudsz meghatározni zenétekre?

Alapvetően modern rock-metál irányzatnak nevezném dallamos refrénekkel, de a kritikusok szerint stoner, groove és egyéb stílusok is fellelhetők benne.

  • Melyik szám hozta az igazi áttörést?

Ez a „Nem kell” című szám volt, amelyet két éve készítettünk, de az akusztikus változat és klipje most jelent meg a ’Sárrét’ című lemezünkkel együtt, ez most tényleg felhívta ránk a figyelmet több internetes portálon is.

  • A kezdetek mindig a legnehezebb időszakok. A teljesség igénye nélkül, mondj két nevet, akiknek a legtöbbet köszönhetitek!

Többet fogok mondani! Édesapámnak, Feke Istvánnak, az ő segítsége nélkül nem jutottunk volna el a fellépésekre. Mamónak, Lóránd nagymamájának, aki biztosította a próbatermet számunkra. És természetesen valamennyi gitárost Kincses István és Balogh Árpád tanította pengetni, nem maradhatnak ki a sorból!

  • Most ki egyengeti karriereteket?

Szarka József, a Keytracks Hungary Nonprofit KFT. vezetője és az Ő csapata szervezi fellépéseinket, szerepléseinket.

  • Életeteket akkor most már csak a zene tölti ki?

Nem, még tanulunk, dolgozunk, de célunk, hogy profi zenekarrá váljunk!

Megjegyzés: portálunk nem szokott megosztást és lájkot kérni, de most ezen sorok írója megteszi ezt. 35 éve város Szeghalom, lesznek kiváló programok, esztétikus logo, zászló stb. Ez az öt srác lehet, hogy történelmet fog írni a város életében, ezért arra kérem az olvasókat, hogy nézzék meg a klippeket, és ha tetszik, fejezzék ki egy-egy kattintással! A jubileumhoz ez a zene is nagyban hozzájárulhat! Az eredményről be fogunk számolni!

Pákozdi Gábor

Szerző: lezo