Tehetségnap a Tildyben

Az Oktatási Hivatal felkérésére a Tavaszi Pedagógiai Napok zárórendezvényeként a Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bemutatta tehetséggondozó tevékenységét. A programot megtisztelte jelenlétével Teleki-Szávai Krisztina a Gyulai Tankerület igazgatója, Simon Nóra Edina a Békés Megyei POK főosztályvezetője és Kepenyes András a Gyulai Tankerület Gyomaendrődi Térségi Iroda vezetője

A népes közönséget 25 iskolából érkező intézményvezetők és tanulni vágyó pedagógusok alkották. A látogatók eladások és interaktív bemutatók során megismerhették a jó gyakorlatokat, és tehetséggondozó tevékenységet. Bepillanthattak azokba a törekvésekbe is, amellyel országosan is elől jár az iskola a komplex nevelés, és tehetséggondozás terén. Tagai Andrea bemutatta az iskolai rendszer kapcsolódását az országos hálózatokhoz. Az előadások között a mindennapi gyakorlatokból interaktívan mutattak be lazító, fejlesztő gyakorlatokat: Árvai Gyöngyike napindítót tartott, Horváth Barbara tapsjátékot tanított, Kovácsné Szatmári Erika stimuláló gyakorlatokat ismertetett. Kétszeresen kivételes tanulókkal mutatott be magyar nyelvtan oktatásra feladatokat Répási Erika tanítónő. Vásárhelyi Ildikó és Papp Gyuláné a közlekedésre nevelést, Szabóné Balogh Andrea a sakkpalota módszerét mutatta be. Érdekességként több pedagógus együttműködési lehetőségeire mutattak példát. A matematika tehetségműhelyben Árvai Gyöngyike tanító és Pásztor Éva tehetségkoordinátor, míg egy hetedikes csoportban Sándorné Baji Anna matematika és Pándiné Csajági Mária magyar szakos tanárok foglalkoztak a gyerekekel.

A „Z” generációról, gamifikációról Pándiné Csajági Mária osztotta meg tudását, majd ehhez kapcsolódóan a vezetésében működő  színjáték tagozat előadását tekintették meg, amely tabutémákról szól kamasz szemmel. 

A film megtekinthető:

Szerző: lezo