Euroexam vizsgapartner lett a szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégium

Euroexam International akkreditált nemzetközi angol és német nyelvvizsgát tehetnek a diákok 2019. január 10-től a szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégiumban. Az Euroexam vizsgaközpont 2018-ban együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Tankerülettel új vizsgahely létrehozására, melyben kizárólagos helyszínként, a Péter András Gimnázium és Kollégiumot jelölték meg. Az Euroexam vizsgaközpont által benyújtott sikeres akkreditációs folyamat eredményeképpen, az Oktatási Hivatal (O.H) jóváhagyta a kérelmet, így 2019. január 10-től, a szeghalmi gimnazisták saját iskolájukban nyelvvizsgázhatnak alap-, közép-, és felsőfokon. Az akkreditáció költségeit Szeghalom Város Önkormányzata finanszírozta

     2020-tól a felsőoktatásba történő felvétel alapfeltétele lesz egyrészt a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, illetve a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga. Ezekre a változásokra reagálva próbáljuk egyrészt nyelvi tehetséggondozó programjainkat gazdagítani, másrészt lehetőséget kínálni arra, hogy az egyébként is hátrányos helyzetű térségünk diákjainak ne kelljen nagyobb távolságokat megtenni, a nyelvvizsga megszerzéséhez.

  Vendégünk volt 2019.április 10-én Rádai Péter az Euroexam  vizsgaközpontból, aki a magyarországi angol nyelvtanítás egyik kiemelkedő alakja. Angolos és németes diákjainknak 90 perces készségfejlesztő workshopot tartott, „Hogyan tegyünk sikeres nyelvvizsgát” címmel, mely rávezetett a sikeres vizsgához szükséges kompetenciák megszerzésére.

A workshop után került sor a vizsgahely ünnepélyes átadására és az Euroexam tábla leleplezésére. Az ünnepélyes átadás közreműködői voltak: Macsári József, Szeghalom város polgármestere, és Rádai Péter, az Euroexam Vizsgaközpont képviseletében. Beszédet mondott, Somogyiné Ambrus Erika intézményvezető. Az első középfokú nyelvvizsga 2019. április 13-án lesz, melyre 16-an jelentkeztek. Nagy sikere volt az országos próbavizsga-turné keretében márciusban megrendezett B2-es (középfokú) ingyenes próbavizsgának, melyre közel száz jelentkezőnk volt.

 Mivel a szeghalmi gimnázium térségi szerepet tölt be, várjuk a környékbeli településekről jelentkezőket is.

Miért az Euroexam? A felvételitől a diplomán át mindenhol érvényes, államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt, valamint angol és német nyelvű nemzetközi oklevelet ad.

 

Kővári Csilla

intézményvezető-helyettes

Péter András Gimnázium és Kollégium

Szerző: lezo