Covid és tanítás – magánvélemény

Tanár vagyok.

Ebből adódik, hogy tanítani akarok. A Covid ezt nem nagyon akarja engedni. Tegnap teszteltek bennünket. 12 pozitív eset volt iskolánkban. Rajtuk kívül néhányan otthon vannak lázasan, de pozitív eredmény nélkül. Aki maradt, helyettesíti a kollégákat, vagy segít az otthon lévő kollégának az online óráját megtartani, hiszen a gyerekek ott ülnek a tantermekben.

Zárni vagy tanítani?

Megoszlanak a vélemények. Akik zárnának, félnek. Akik nem zárnának azok is. Aki ismer tudja, hogy rám igazán veszélyes lehet a vírus, én mégis a nyitva maradás mellett vagyok.

 A tavaszi digitális oktatás szerintem nem egy sikertörténet. Most értem el odáig, hogy tanítványaim ismét felvegyék a fordulatszámot, pótoljuk az elmaradott ismereteket. A jövő nemzedék tudásának megalapozása a feladatunk, amit nem a szülőkre kell terhelni kiadott feladatokkal. Nem hiányzik több gyermek, mint bármikor máskor novemberi időszakban.

Így, amíg van aki bemenjen az órákra, addig legyen tanítási óra az iskolában. Remélem, kollégáim 10 nap múlva ismét itt lesznek , és biztosítani lehet az órák megtartását.

Jövő héten ismét tesztelnek. Negatívan állok hozzá.

Pákozdi Gábor

Szerző: lezo