COVID – 2020 – 2021 – villám interjú Macsári József polgármester úrral

– Először is hogy van polgármester úr? Találkozott-e a Covid-19– el?

– Köszönöm szépen, jól vagyok. Igen, a feleségemnél jelentkeztek a tünetek, de hálistennek gyenge lefolyású volt. A munkatársaim érdekében ezért másfél hétre önkéntes karanténba vonultam. Az idő lassan telt, alig vártam egy kis szellőt, hogy reptében kapjam el a lehulló faleveleket.

– Bár sejtem a választ, mégis megkérdezem. Milyen volt a 2020-as év?

– Nagyok sok meglepetés ért minket az idei évben, de még a mai napig is kemény munka folyik. Bár döntésekben minden esetben kikértem képviselőim véleményét, de valójában a pontot az i-re nekem kellett feltenni. Igyekeztünk mindent megvalósítani, melyet az év elején elterveztünk. Az Önkormányzat valamennyi dolgozója becsületesen tette a dolgát és teszi most is, a járvány második hulláma idején. Látjuk és érezzük, hogyan szűkülnek a lehetőségeink és ezért minden egyes fillér kiadást többszörösen ellenőrzünk.

– Tud valamit mondani a következő évi tervekről, lehetőségekről vagy még minden képlékeny?

– Az intézményeinktől január elejére várom a költségvetési terveket. Sok minden képlékeny még, de egy biztos: az eddigi forrásaink töredékével tudunk gazdálkodni a következő évben. Ez nyilván drasztikus takarékos gazdálkodást fog jelenteni minden szinten. Amiben eddig segítséget, támogatást tudott nyújtani az Önkormányzat a kötelezettségein felül, jövőre már nem lesz természetes. Nem mondunk le azért néhány fejlesztésről: jövőre elkészül az őstermelői piacunk és adósságunk még az Újtelep teljes belvízrendezése, melyre pályázatot nyújtunk be.

– Polgármester Úr! Köszönöm válaszait és jó készülődést kívánok karácsonyra!

Szerző: lezo