Készülj a nyárra – ebédeljünk könnyűt és finomat!

Folytatva írásomat most az ebédben szeretnék segíteni a kedves Olvasónak, hogyan készíthetünk gyorsan és egyszerűen otthon, laktató, finom és a vonalainkkal is törődő finom ebédet.

Az előzőekben már olvashattál a reggeli és a tízórai fontosságáról és arról is, miért is kellene ötször étkezni egy nap. Az ebéd lenne optimális esetben a harmadik étkezés a nap folyamán. Érdekes, hogy kevés az az ember, aki az ebédet kihagyja, hajlamosabbak vagyunk inkább a reggelit és a tízórait hanyagolni, ennek eredményeként pedig ebédre és vacsorára fogunk tömérdek mennyiségű kaját tömni magunkba. Ezen egyáltalán nem kell csodálkozni, hiszen a szervezet egy nagyon kompakt működésű gépezet, mindig eléri, amire szüksége van. Az ebédre és a vacsorára történő zabálás eredménye lesz, hogy lassul az anyagcserénk és raktározó üzemmódba lép a szervezet. Nem beszélve a rossz érzésről, amit az után következik, miután nagyon tele pakoltuk a hasunkat zsíros és nehéz ételekkel. Kinek van kedve utána dolgozni?! Vagy bármit is csinálni a sziesztán kívül…

Azért hogy ezt elkerüld, válogass az ötletek közül, vagy próbáld ki mindet és élvezd a kellemes jóllakottság érzését 🙂

*egy személyre szóló receptek

Bolognai fitten-finoman

Hozzávalók:

–  fél fej vöröshagyma (kb. 50g)

–  egy kisebb gerezd fokhagyma

–  80 g pulyka darált hús

–  2-2,5 dl sűrített paradicsom lé (hozzáadott cukrot nem tartalmazó)

–  oregano és bazsalikom ízlés szerint

–  só, bors egy csipet

–  80 g teljes kiőrlésű tészta

–  30 g zsír szegény sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágva pirítsd meg, tedd hozzá a fokhagymát, majd a húst, fűszerezd, és amikor már majdnem kész, öntsd hozzá a paradicsomot. Eközben a tésztát tedd fel főni, és mire a hús elkészül, a tészta is megpuhul. Jó étvágyat!

Tilápia – a halak kedvelőinek

Hozzávalók:

–  150 g fagyasztott tilápia

–  100 g édes burgonya

–  80 g kaliforniai paprika

–  5 db koktél paradicsom

–  egy marék vegyes saláta

–  uborka

–  3-4 ek. zsír szegény joghurt

Elkészítés: A halacskát süsd meg egy kevés olíva olajon, ez kb 5-10 perc! Én egy citromos zöldfűszer keveréket használtam, de bármilyen más fűszer keverék is jöhet!

Az édesburgonyát vágd fel vékony csíkokra és szintén kevés olíva olajon süsd meg. A többi hozzávalót vágd össze és már találhatsz is!

Jó étvágyat!

Pizza szelet színesen

Hozzávalók:

– 30 dkg tészta ( 15 dkg teljes kiőrlésű zabliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű kukoricaliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt)

– 1 élesztő

– fél dl olívaolaj

– kevés só, bors

– 1,5 dl víz

–  1 dl zsírszegény tej

–  2-3 ek. zsírszegény tejföl

–  4-5 ek. sűrített paradicsom

–  oregano ízlés szerint

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, öntsd egy 26×36-os tepsibe, tegyél rá zsírszegény tejfölt, sűrített paradicsomot és sok sok friss zöldséget. Tedd a sütőbe és tűpróbáig süsd! Egészségedre 🙂

Elérhetőségem:

Facebook: facebook.com/pinkapplefitness/

E-mail: pink.apple.fitness@gmail.com

Szerző: lezo