Szijjártó Peti

„Az emberben ott rejlik az egész világ,
s ha tudod, hogyan szemléld és hogyan
tanulj belőle, a kapu előtted, a kulcs
pedig a kezedben van”

Jiddu Krishnamurti

Feltettük az „i”-re a pontot.

A mi kis gimnáziumunkban is elballagtak a végzősök.

Elballagott velük együtt Szijjártó Peti is, akivel a négy év alatt rengeteg közös élményünk volt. Peti már általános iskolában is sokat versenyzett és nagyon szép eredményeket ért el. Nagy örömömre a biológiát választotta a tantárgyak közül a kedvencének, bár a többiből is mindig jól teljesített.

Elfogadta a segítségemet és rengeteg közös órát töltöttünk együtt. Mikroszkopizáltunk és közösen örültünk egy-egy mozgó állatkának vagy egy szép gázcserenyílásnak. Boncoltunk vaddisznó szívet és vesét. Sok-sok feladatot oldottunk meg ez idő alatt. Lassan eljutottunk odáig, hogy már partnerként tekinthettem rá a beszélgetéseink során és többször ő volt a tanára problémafeladatok megoldásakor. Átéltünk együtt humoros helyzeteket, megismertük egymást, izgultunk az eredményhirdetéseken…

Sokszor örülhettem vele együtt. A Dr. Árokszállásy Zoltán környezetvédelmi és biológia
emlékversenyen négyszer jártunk. A kollégák már ismerősként köszöntötték. A négy év alatt 2., 3., 4. és 7. helyezést ért el. Tavaly megmérettettük magunkat az OKTV-n is. Több mint ötezer indulóból Peti harmadik lett. Úgy éreztem ennél nagyobb öröm már nem érhet.
Így indultunk az idei tanévnek.

Megbeszéltük, hogy az érettségire való készülés mellett azért a biológia OKTV-t nem hagyjuk ki és egy új kezdeményezésű versenyre a Dr. Czeizel Endre emlékére meghirdetett genetikai feladatmegoldó versenyre is beneveztünk.

Közös munkánk meghozta gyümölcsét. A Czeizel verseny mindhárom fordulóját megnyerte és kategóriájában első lett a versenyek legrangosabbikán , az OKTV-n.

Szárnyaltunk, s ő most továbbszáll. Boldog vagyok, hogy részese lehettem életének,
sikereinek. Kívánom, hogy ezzel a lendülettel haladjon tovább a választott úton. Találjon
örömet a munkájában és érjen el további szép sikereket az élet többi területén is. Sok
szerencsét Peti, s ha lesz egy kis időd, szállj vissza hozzánk, mindig szeretettel várunk!

„Kísérje jószerencse lépteid; tudd, ha eddig melletted álltam, most mögötted állok”
Keresztury Tibor

Farkas Ilona
szaktanár

Szerző: frankadmin