25 éves a Szeghalmi Mazsorett Együttes

A Szeghalmi Kulturális Egyesület égisze alatt működő Szeghalmi Mazsorett Együttes, 2017. június 3 -án, gálaműsorral, térzenével, utcai felvonulással, a biharnagybajomi, füzesgyarmati, köröstarcsai, vésztői mazsorett csoportok és a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. 

A Művelődési Központ színháztermében a Szeghalmi Mazsorett Együttes Fanfárja nyitotta meg a XXV. Jubileumi Mazsorett Gálát. A csoportok, színes repertoárral, változatos eszközökkel, elegáns ruhákban léptek színpadra.

Felelevenítettük és megköszöntük a Plastic Mozgásstúdió Ifjúsági Csoportjának a mazsorett népszerűsítését, eredményességét, a közönség kulturált szórakoztatását.

A Szeghalmi Mazsorett Együttes alapító tagjai: Bíró Emese, Farkas Nóra, Gidai Réka, Jakab Tamás, Kis Dóra, Kiss Anita, Macsári Ágnes, Papp Gyula, Pásztor Magdolna, Szalai Vanda, Szalóki Judit, Szász Edina és Varga Márta.

Elek Ferencné képviselő asszony, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Szeghalom Város Önkormányzata nevében, kiemelkedő kulturális tevékenységükért mazsorett figurát ábrázoló szobrocskát adott át a Junior és Nefelejcs csoportok legkitartóbb és legeredményesebb tagjainak.
A rendezvényen nem mindenki tudott részt venni, az emléktárgyat a hiányzóknak, eljuttatjuk.

Junior csoport: Berke Lilla, Czebe József, Gyenge Krisztina, Hajdu Erika, Karancsi Diana, Köleséri Dóra, Ladányi Krisztina, Lengyel Ilona, Macskin Dávid, Molnár Ágnes, Somogyi Barbara és Varga Lilla.

Nefelejcs csoport: Boruzs Anett, Boruzs Enikő, Csermák Judit, Hajdu Anett, Janka Barbara, Kovács Gerda Piroska, Lengyel Edina, Lengyel Krisztina, Macskin Zita, Mészáros Viktória, Nagy Elizabeth, Nánási Nikolett Ilona, Pék Erzsébet Edit, Piroska Attila, Piroska Szabina, Révész János, Somogyi Kitti, Somogyi Réka, Szabó Dezső, Szabó Kinga, Szívos Ildikó és Vas Erika.

 

Köszönjük Végh Barbarának, Kovács Grétának, Macskin Zitának és Fodor Eriknek a színvonalas bemutatót.

Szilágyi Berta, a Százszorszép csoport tagja, 5 éves kitartó munkájáért jubileumi serlegben részesült, az idén a Kiss Anita – díjat, az Aranyeső csoportos, Pipó Alexandra nyerte el. Gratulálunk!

A Szeghalmi Kulturális Egyesület Díszoklevéllel köszönte meg Szeghalom Város Önkormányzatának, Hidi Sándornak és Hidi Sándornénak, a Billerbeck Budapest Lakástextil Kft. –nek, a Felina Hungária Kft.-nek, a Művelődési Sport – és Szabadidő Központnak, a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekarnak, a Ladányi Cukrászdának, Fehér Lászlónak és a Fiatalok Közössége Szeghalomért Egyesületnek a támogatást és az aktív együttműködést.

Megemlékeztünk azokról a segítőinkről, akik már nincsenek közöttünk, akiknek sokat köszönhetünk. Aggott Noémi, Dézsi István, Farkasinszky András, Jónás Károly, Maróthy Györgyné, Mészárosné Csősz Edit, Zellei István.

Megköszöntük a Szeghalmi Kulturális Egyesületben végzett társadalmi munkát Kovács Sándorné elnöknek, Macskin Sándor elnökhelyettesnek, Pálmainé Szebenyi Máriának, Poteczné Somogyi Annának és Vassné Szivos Ilonának.

Emléktárgyban részesült Máténé Székely Erika és Hegedűs Gabriella a szabással, varrással, átalakítással kapcsolatos munkájukért.

A műsorban fellépett a Szülők csoportja: Baraksó – Kovács Andrea, Kovács Mária és Macsáriné Kiss Mónika.

 

A Fanfár – Junior csoport: Dimény Ágnes, Elek- Pap Viktória, Kovács –Lengyel Ilona, Ladányi Krisztina, Molnár Anett és Vass Judit. 

 

A Nefelejcs csoport: Csermák Judit, Janka Barbara, Lengyel Krisztina, Nagy Elizabeth, Nánási Nikolett Ilona, Mészáros Viktória, Piroska Attila, Somogyi Kitti, Somogyi Réka, Szabó Kinga, Macskin Zita, Pék Erzsébet Edit, Szívos Ildikó és Vas Erika.

Mindannyian lelkesedéssel, szorgalommal és izgalommal készültek az alkalomra. Köszönjük szépen.

A 2016 – 2017-ben indított mazsorett tanfolyamot, a Mini Kezdő – Haladó csoport és a Csillag csoport minden tagja, sikeresen elvégezte, az oklevél mellett, a kislányok az ajándéknak is örülhettek.

 

Mini Kezdő csoport: Balázs Petra Maja, Eke Nóra, Gajda Csendike Réka, Varga Dorina Hanna és Zsombok Lara. Mini Haladó csoport: Diószegi Kiara Viktória, Szabó Csenge, Mester Nóra és Takács Laura Zora.

 

Csillag csoport: Balog Kamilla, Jónás Dóra Panna, Kászonyi Nóra Ágnes, Mező Enikő, Molnár Kata, Murvai Nóra, Papp Nóra, Papp Tünde Vivien, Pozsgai Anna és Szűcs Eliza.

 

A Százszorszép csoport az oklevélen és ajándékon kívül, a Füzesgyarmati Országos Mazsorett Fesztiválon szerezett Arany és Kiemelt Arany Oklevelekért, érmekben is részesült. Gratulálunk!

Százszorszép csoport: Balázs Fanni, Baranya Erika, Boruzs Tamara, Fazekas Nikolett, Horgász Rebeka, Jakab Réka, Macsári Klaudia, Papp Liliána, Piros Nikolett, Szabó Panna, Szokolai Vanda, Szűcs Hanna,  Tóth Bernadett, Tóth Kinga, Szilágyi Berta, Vári Anna és Vincze Vivien.

 

Köszönetünket és elismerésünket fejeztük ki, az együttes egyik legeredményesebb formációjának, az Aranyeső csoportnak. A Szeghalmi Kulturális Egyesület kiemelkedő művészeti tevékenységükért, példás szorgalmukért és kitartásukért, Szeghalom város jó hírének öregbítéséért, mazsorett logóval ellátott, arany medállal búcsúztatta el a lányokat.

Az Aranyeső csoport tagjai: Barna Napsugár, Darabos Bernadett Judit, Kovács Gréta, Lovas Krisztina, Péter Kinga, Pipó Alexandra, Potecz Barbara és Tóth Ivett.

Szívből gratulálunk! Köszönjük a szülők pozitív hozzáállását, anyagi áldozatvállalását és segítségét.


A mazsorett népszerűsítésében, művelésében végzett kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség NÍVÓDÍJAT adományozott a Szeghalmi Mazsorett Együttes részére.

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Díszoklevelét, ajándékait és a Nívódíjat, Balog – Tóth Zita elnökségi tag nyújtotta át, méltatva a Szeghalmi Mazsorett Együttes, érdemeit, értékeit és munkásságát. Köszönjük szépen.

 

Nincs születésnap, ajándék, kiadvány, torta és tűzijáték nélkül, köszönjük szépen Ladányi László cukrászmesternek, aki minden évfordulónkat emlékezetessé varázsolta.

Köszönjük szépen a Szeghalmi Mazsorett Együttes minden egykori és jelenlegi tagjának, hozzátartozóiknak, támogatóinknak, együttműködő partnereinknek, szimpatizánsainknak a segítségét, a lakosság, a közönség, bizalmát, szeretetét, biztató tapsait, amelyre a jövőben is igyekszünk, a legjobb tudásunk szerint rászolgálni.

 

Szeghalom, 2017. június 10.                                             

Macskinné Pór Erzsébet
alapító művészeti vezető

Szerző: frankadmin