Társastánc Szeghalmon (videóval)

A Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola immár sokadik alkalommal rendezte meg az év végi hagyományos, társastánc záró bemutatóját.

A műsort Tagai Andrea Intézményvezető asszony nyitotta meg, aki köszöntötte a kedves közönséget, majd mondandójában kitért Sziliné Csáki Emíliára a művészeti iskola előző táncpedagógusára és a több mint negyven éves táncos pályafutására Szeghalmon. Egy csokor rózsával köszöntötte Emike nénit az iskola nevében.

Nagy meglepetésemre, Sziliné Csáki Emília és férje Szili Géza is egy nagy meglepetéssel készültek számomra, és egy csodálatos üveg plakettel köszöntöttek a 10 éves Szeghalmi tánctanításom alkalmából.

A műsor további részében a művészeti iskola társastánc tagozatos tanulói mutatták be a kedves közönségnek az idei évben tanultakat. A tanulók a hétéves korosztálytól egészen a huszonkét éves korosztályig szerepeltek a bemutatón.  A táncosok a Standard és Latin amerikai táncokon kívül, Bécsi keringő formációt, Charleston formációt és Polka formációt is táncoltak a bemutatón.

A továbbképző 7-es csoport a Bécsi keringő formációval kettő versenyen is Ezüst minősítést szerzett ebben a tanévben.

Szintén kettő ezüst minősítést zsebelt be, a Továbbképző 9-10-es csoport a Charleston koreográfiával.

A művészeti iskola táncosain kívül, még a Sárréti Táncsport Egyesület táncosai is szerepeltek a műsorban, (akik a művészeti iskola egykori táncosai) latin táncokkal, és egy Standard Mix-el. Amely Standard mix az Országos Formációs Magyar Bajnokságon B – ligában Magyar Bajnoki címet szerzett.

Az idei évben a műsort tovább színesítette a Felnőtt táncosok bemutatója, amelyre az idén került először sor. Tizenhárom pár felnőtt táncos kápráztatta el a közönséget tánctudásával. Nagy örömünkre nagyon szép létszámmal jelentkeztek a felnőttek az idei évben meghirdetett felnőtt táncoktatásra a Városi Művelődési sport – és Szabadidő Központba.

A műsor elmaradhatatlan része volt a Közös tánc, ahol az összes táncos egyszerre táncolt a parketten. Az idei évben a Kacsatánc volt a közös produkció. A közönség tapsából ítélve, elnyertük tetszésüket a közös produkcióval.

Idén sem maradhatott el a hagyományos tízéves táncos köszöntés.
Ebben az évben Bartha Csabát jutalmaztuk meg emlék plakettel a Tíz éves táncos munkájáért.

Több mint 100 táncos és több mint kettő száz fős közönség vett részt a kettő és fél órás műsoron, amely végére fergeteges lett a hangulat.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a sok segítségért, az iskolavezetésnek, a városvezetésnek, a művelődési sport-és szabadidő központnak, a támogatóinknak, a fodrászunknak, a sminkesünknek, a varró nőnknek, a kedves szülőknek és mindenkinek, aki valamilyen formában is segítette a munkánkat, és a versenyekre való eljutásunkat!

 

Kenyeres Csaba

Szerző: frankadmin